7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Bağ bozumu başladı

Yozgat'ta bahar aylarında meydana gelen don olayları yaş üzüm üreticilerini olumsuz etkiledi.

Yozgat'ın Lök köyünde bağcılık yapan çiftçiler, bu yıl bahar aylarında havaların soğuk geçmesinden dolayı bağ çubuklarını don vurduğunu, bu nedenle üzüm üretimin çok düştüğünü söyledi.

Köyde bağ bozumunun başladığını, ancak çiftçilerin kendi ihtiyacı kadar üzüm çıkmadığını belirten Kemal Ertuğrul, "Her yıl bir ton üzüm veren bağdan bu yıl en fazla 100 kilo üzüm alabiliyoruz. Bunun nedeni de Nisan ve Mayıs aylarında havaların çok soğuk geçmesi ve bağ çubuklarını don vurmasından kaynaklanıyor" dedi.

Bu yıl üzüm ihtiyaçlarını genelde bağ kenarlarına dikilen ve ağaçlara sarılı asmalardan karşıladıklarını ifade eden Ertuğrul, "Eskiden köyümüzde bağcılık çok gelişmişti. Son yıllarda tamamen bitmek üzeredir. Verim alınmayınca köylüler tamamen bağlarını bırakıyorlar, bakımını yapmıyorlar. 25-30 yıl önce köyümüzde 2-3 bin dekar bağ bulunurken, bugün toplasan 200 dekar zor çıkar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 14:02:23
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 14:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM ÇAKICI IP: 88.240.14.xxx Tarih : 26.09.2008 01:43:09

BOŞVEEEER. ÜZÜMÜ SATIP KIŞA KÖMÜR ALMAYACAK MISIN? E ONU DA BEDAVA VERİYORLAR ZATEN. UĞRAŞIP DİDİNİP BİR ŞEYLER ÜRETECEKSİN DE NE OLACAK! BAK SOĞANCIYA, MAHSULÜNÜ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞ! ÖBÜR TARAFTA AKP İL ÖRGÜTÜ BİZİM VERGİLERLE KENDİLERİNE İFTAR ZİYAFETİ ÇEKMİŞ VE BOLCA " YOZGAT'A ŞUNU YAPTIK" NUTUKLARI ATMIŞLAR. YAHU BİZ NE ZAMAN AKILLANACAĞIZ?!...