6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bağımsız adaydan üreticilere ziyaret

Yozgat'ın Yerköy İlçesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Ayhan Çelik, soğan üreticilerini ziyaret ederek, belediye başkanı seçilirse, ürünlerin saklanabilmesi için soğuk hava deposu yaptıracağını söyledi.

Ayhan Çelik, pazar bulamadıkları için depoladıkları soğanı çürüyen üreticileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Çelik, kendisinin 13 yıl Yerköy Ticaret Borsası Başkanlığı yaptığını belirterek, "Başkanlık dönemimde Yerköy Ticaret Borsası büyük bir hamle yaparak sayılı borsalar arasına girmiştir. Bizim dönemimizde çiftçimizin ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi için satış salonu laboratuar yapılmıştır" dedi.

Çiftçilik ve borsacılıktan geldiği için çiftçilerin sorununu çok iyi bildiğini ifade eden Çelik, "Belediye başkanı olduğumuz zaman üretilen ürünlerin değerlendirmesi konusunda projemiz hazır. Önce Yerköy'e soğuk hava deposu yapacağız, çünkü çiftçi yazın ürettiği ürünü kışın saklayabilmelidir. Soğanların çürümesinin en büyük nedeni soğuk hava deposunun olmamasıdır. İkincisi ise üretilen soğanın pazarlanması için belediye öncülüğünde bir kooperatif kuracağız. Kooperatif aracılığı ile yurt içi ve yurt dışına ihracatlar yapacağız. Üçüncüsü ise belediye ve üreticilerle iş birliği yaparak bir paketleme ünitesi kuracağız. Paketlenen soğanları büyük marketlere pazarlamasını yapacağız" dedi.

Çiftçinin en büyük sorunun pazarlama sorunu olduğunu da vurgulayan Çelik, "Belediye öncülüğünde kurulacak kooperatif aracılığı ile soğana pazar bulunacaktır ve dolayısıyla çiftçi ürününü kısa sürede pazarlayabilecektir. İlçemizde yıllık ortalama 10 bin ton soğan üretiliyor, bu soğanın büyük bir bölümü ise pazarlanamadığı için depolarda çürüyor. Bizim geçmişte yaptığımız çalışmalar, gelecek için teminattır. Yerköy halkının tarım ve hayvancılıktaki potansiyelini biliyor ve bu konularda da projeler üretiyoruz. Bu nedenle, belediye başkanı seçildiğimizde, çiftçilerimizin elindeki ürünlerin değerlendirilmesi konusunda çalışmalarımız olacak ve çiftçiye gereken destek verilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 18:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?