5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Bakan Eroğlu Yozgat'ta

BAKAN EROĞLU YOZGAT'TA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de en çok fidan gönderilen illerin başında Yozgat'ın geldiğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı genel müdürlerle birlikte Yozgat'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yozgat'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Devlet Su İşleri (DSİ) olarak Gelingüllü pompaj sulaması ile 3 bin 400 hektarlık alanı sulamaya açtıklarını ifade eden Eroğlu, "Gelingüllü sulama sahasında Yerköy Yenimahalle bölümünde çalışmalar devam ediyor. Şefaatli Gülistan göletini 2007 yılında hizmete açtık ve 3 bin 360 dekarlık alan sulanıyor. Yine, 19 taşkın koruma ve dere ıslahı yapıldı, 7 ayrı yerde de dere ıslahı ve taşkın koruma çalışması devam etmektedir" dedi.

Yapımı devam eden Musabeyli Barajı'nın Yozgat ve civarına içme suyu temin edecek çok önemli bir baraj olduğun ifade eden Bakan Eroğlu, "Barajın şuan yüzde 50'si bitti ve kısa zamanda bu barajı bitireceğiz. Ayrıca buraya çok modern bir içme suyu arıtma tesisi planladık. Bu barajın tamamlanmasıyla birlikte Yozgat'ın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar çözmüş olacağız" diye konuştu.

Bakanlık olarak belediyelere çok büyük destek verdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, Yozgat'ta 63 belediyeye atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon için yaklaşık 10 milyon TL destek verdiklerini söyledi. Yozgat'ta hava kalitesi iyileştiğine değinen Bakan Eroğlu, "Biz otomatik olarak hava kalitesini ölçüyoruz. Yozgat'ta hava kalitesi kışın dahi sınır değerlerinin çok altındadır. Devlet Meteoroloji de bakanlığımıza bağlıdır ve Yozgat'a 3 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk" diye konuştu.

Orman varlığı açısından ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, "Türkiye'de en çok fidan verdiğimiz yer Yozgat'tır. 2009 yılında burada çok ciddi bir ağaçlandırma çalışması yapıldı. 2009 yılında programa 9 bin 900 hektar alınırken 10 bin 145 hektar çalışma yapılmıştır. Bu alana ise 4 milyon 673 bin adet fidan dikilmiştir. İnşallah bu yıl 10 bin hektar ve 5 milyon fidanı geçeceğiz" dedi.

Yozgat Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen Ak Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. Çamlık Galata Otel'deki Yozgat Koordinasyon Toplantısı'na da katılan Bakan Eroğlu, "Bugün buraya bakanlığıma bağlı genel müdürlerimle geldik. Yapacağımız koordinasyon toplantısında 2010 yılı yatırımlarının hızlandırılması, Ekim'in 11'inde yatırıma alınacak projelerin ele alınmasını görüşeceğiz.

Koordinasyon toplantısına valimiz, milletvekilleri, belediye başkanlarımız, kaymakamlar ve daire müdürleri katılacak" şeklinde konuştu.

Koordinasyon Toplantısı'na Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Toplantı basına kapalı olarak sürdü.

BAKAN EROĞLU YOZGAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 16:24:01
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 17:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?