7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Bakan Yazıcıoğlu Yozgat'ta

Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu, Türkiye'de bir takım siyasi çekişme ve çatışmaların olduğunu belirterek, "Ergenekon soruşturması yargının yürüttüğü bir süreçtir, yargı komplo yapmaz" dedi.

'9. Sürmeli Festivali' etkinliklerine katılmak için Yozgat'a gelen Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu, Yozgat Kapalı Fuar Alanı'nda düzenlenen Kardeşlik ve Kültür Sergisi açılışına katıldı. Bakan M. Said Yazıcıoğlu, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, açılış öncesi testi kırdı. Milletvekili Abdulkadir Akgül'ün elindeki testi, diğerlerinden daha sağlam çıkınca kırılması da biraz zor oldu.

Serginin açılışından sonra AK Parti Yozgat İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Türkiye'nin kabuk değiştirdiğini söyledi. Yazıcıoğlu, "Türkiye'nin dışarıdan görünüşü çok daha farklı. Türkiye çok büyük heyecan ile izleniyor. Türkiye'nin yaptığı atılımlar, demokratikleşmede gösterdiği başarılar, en çok yurt dışına çıktığımız zaman farkına varıyoruz. Ülkemizde birtakım siyasi çekişmeler, çatışmalar oluyor. Bunlar olağan şeylerdir. Tabi ki bunları normalleştirip, işimize, yolumuza devam etmek durumundayız" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan son isimleri de değerlendiren Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, "Ergenekon soruşturması cumhuriyet savcılarının dolayısıyla yargının yürüttüğü bir süreçtir. Ergenekon soruşturmasıyla bir ilgimiz yok" dedi.

Ergenekon soruşturması ile ilgili komplo söylentilerine de değinen Yazcıoğlu, "Bir ülkede, yargı komplo yapmaz. Yargı, bir ülkede olumsuzlukların, düzgün gitmeyen işlerin üzerine gider. Yargı hiçbir yerde komplo yapmaz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 18:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?