3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Baraj ve göletler kuruyor

Kuraklık nedeniyle Yozgat'ta bulunan baraj ve göletlerde su seviyesi düşerken, 3 baraj ve gölet tamamen kurudu.

Yozgat'ın en büyük sulama barajı olan Gelingüllü Barajı'nın su seviyesi, yapıldığı günden beri en düşük seviyeye inerken, su altında kalan yerleşim yerleri ortaya çıktı.

Kentin diğer baraj ve göletlerinden Uzunlu, Fehimli ve Kuzayca göletlerinde ise çiftçiye sulama suyu verilemiyor. Yozgat DSİ Müdürü Servet Demirezen, Gelingüllü Barajı'nda su seviyesinin yüzde 28'lere indiğini belirterek, "Gelingüllü barajında toplanan su bu yıl en düşük seviyesine düşmüştür. Uzunlu barajı ve Kuzayca göleti tamamen kurumuştur. Fehimli göletinde ise su girişi olmadığı için çiftçilere sulama için su verilemiyor. Az bir su girişi olsa bu göletimizden çiftçimize su verilebilir" dedi.

Diğer taraftan Gelingüllü Sulama Barajı'na yapılan pompayla sulama projesinden 3 bin 500 hektar alanın sulanabileceğini ifade eden Demirezen, "Pompa sulama projemizin fiziki yapımı yüzde 60 oranında tamamlanmıştır. 350 hektar alanda sulama yapılmaktadır. Müteahhit firma 650 hektar alanın sulama sistemini tamamlamış deneme yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde burası da hizmete açılacak. Gelecek yıl pompa sulama sisteminden bin hektar sulanacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 17:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?