7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Başarılı kadın çiftçiler ödüllendirildi

Ordu'da düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında Yozgat'ı temsil eden ve bölge birincisi olan kadın çiftçiler, Yozgat Valisi Amir Çiçek tarafından teşekkür belgesi ve bir çeyrek altın ile ödüllendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan ödül töreninde, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Köylü Milletin Efendisidir" sözünü hatırlatarak, "Çalışan, üreten ve kendisini yenileyen köylü milletin efendisidir. Çiftçilik ve hayvancılık gelişmesi köyde yaşayan kadın ve erkeğin çalışmasıyla olur. Çiftçi her konuda bilgili olmalıdır. Düzenlenen yarışmalar ile kadınlarımızın bilgisi ölçülmektedir. Yozgatlı kadın çiftçiler, bilgili olduğunu hem ilimizdeki yarışmada hem de bölge olarak Ordu'da düzenlenen yarışmada gösterdi. Kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Çiçek, Boğzlıyan İlçesi'ne bağlı Uzunlu Kasabası'ndan yarışmaya katılarak bölge birincisi olan çiftçilerden Zübeyde Zararsız ve Raziye Karakurt'a teşekkür belgesi ve birer çeyrek altın vererek ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 09:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?