6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Başarılı öğrenciler Hollanda yolcusu

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat Merkez ve İlçelerden başarılı 13 öğrenciyi, 2 öğretmen gözetiminde Hollanda'ya gönderdi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha önce hazırlanan Avrupa Birliği (AB) projesiyle Hollanda'ya götürdüklerini belirterek, "Hollanda'ya gittiğimizde orada yaşayan Yozgatlı iş adamlarımızın bize yapmış oldukları davet neticesinde 13 öğrenci ve 2 öğretmenimiz Hollanda'ya gönderdik" dedi.

Bir haftalık bir gezi olacağını belirten Gamsız, "Biz bunu geleneksel hale getirerek, her yıl öğrencilerimizi yurt dışını görmelerini sağlayacağız. Orada da yaşayan Yozgatlı vatandaşlarımızın çocuklarını da Yozgat'a davet edip burada misafir edeceğiz. Bu karşılıklı misafir ve ağırlama sayesinde Yozgatlı olup da yurt dışında kalan hemşehrilerimizin çocuklarına Yozgat'ı tanıtacağız. Türkiye'den giden çocuklarımızda Avrupa'yı ve Avrupa kültürünü görecek. Bu büyük bir fırsattır. Bu çalışmayı bundan sonra da devam ettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?