6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyat (SABİO) sınavında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdür Vekili Danyal Kocabeyoğlu, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar, Yozgat'ta bir marka olmuş SABİO'nun bu yıl 6'cısını düzenlediklerini belirterek, "4-5 Nisan 2009 tarihlerinde okulumuzda yaptığımız sınava 60 okuldan toplam bin 200 öğrenci katılmış. Bu öğrenciler kendi okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından belirlenmiştir. Sınav iki bölüm halinde matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorulmuş ve 100 dakika içerisinde cevaplanmaları istenmiştir. Sınav sonucunda değerlendirmeler optik okuyucu ile yapılmış ve sonuçlar okulun web sitesinde yayınlanmıştır" dedi.

Eğitimin gönül, sevgi ve fedakarlık işi olduğunu belirten Okul Müdür Acar, "Yarının Türkiye'sine her yönüyle sağlam bireyler yetiştirmek istiyorsak eğitimciler olarak işimizi gönülden ve severek yapmak zorundayız. Okul olarak bu sınavı düzenlemedeki amacımız, öğrenciler arasında matematik ve fen bilimlerine olan ilgiyi artırmak, kendi düzeylerindeki öğrencilerle aralarındaki seviyeyi görmelerini sağlamak, kendilerine güven duygularını geliştirmek, okullarını temsil edebilme bilincini kazandırmak ve öğrencilerimizi bir araya getiren böyle bir faaliyetle Yozgat eğitimine katkıda bulunmaktır. Yarışmaya olan ilgi Yozgat halkının eğitime verdiği önemi bir kez daha göstermiş ve bizi oldukça memnun etmiştir. Yarışmaya katılan okullarımızın yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, başarılı olan okulların her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yozgat'ta böyle bir yarışma düzenleyerek eğitime büyük destek veren ve öğrencilerin bilgilerini ölçmelerine yardımcı olan Özel Ergin İlköğretim Okulu yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu tür sınavlar öğrencilerin kendilerine güvenlerini, kendileri ile arkadaşları arasında ölçüm yapabilmelerini sağlamaktadır. Sınavda birinci olan öğrenciler çalışarak birinciliklerini korumak isterken, ikinci, üçüncü ve diğer sıralamalardaki öğrencilerde daha fazla çalışarak bir üst sıraya çıkmak isteyecek. Bu da başarıyı artıracaktır. Ben bu yarışmayı düzenleyen Özel Ergin İlköğretim Okulu yetkililerine, sınava katılan öğrencilere ve öğrencileri bu sınavlara hazırlayan öğretmenlerine ve velilerimize çok teşekkür ediyor. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okul korosu bir konser verirken, dereceye giren öğrenciler tek tek sahneye alınarak ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 20:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?