7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Başer'den yolsuzluk iddialarına yanıt

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarının aslısız olduğunu belirterek kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yozgat Belediyesi'nin ağaçlandırma ve çiçek alımında yolsuzluk yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

Yozgat Belediye Başkanı Başer, Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunu günlerdir meşgul eden bir basın açıklaması yaptığını belirterek, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarda söylediği ihale ve miktarlar doğrudur. Ancak içerik olarak tamamen yanlış, iftiraya ve çamur atmaya yönelik ifadeler bulunmaktadır. 2004 yılında belediyeyi
devraldığımızda park ve yeşil alan miktarımız 24 bin metrekareydi, bugün 184 bin metrekareye yükselmiştir. 4 yılda 160 bin metrekare park ve yeşil alan yapılmıştır. Bu yapılan yeşil alanların içine mezarlıklar dahil değildir. Tüm mezarlıklarımıza da en az 20 bin metrekare ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapılmıştır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 160 bin metrekarelik yeşil alana 4 yıl içerisinde 647 bin YTL'lik çiçek ve çam grubunun alınmadığı yönünde söylentiler yaydığını ifade eden Başkan Başer, "Biz ihalelerimizi halkımızın huzurunda, basına açık, meclis toplantı salonumuzda yapmaktayız. En uygun teklifi veren firmalara da çiçek ve diğer bitki alımını vermekteyiz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz de alınan bitkileri, şartnamede belirtilen şartlara göre teslim alarak park ve bahçelere dikmişler. Kemal Kılıçdaroğlu 7 bin metrekarelik bir alandan bahsediyor. Belediye olarak sadece 50 bin metrekarelik Kentpark'ı ağaçlandırdık ve çiçeklendirdik" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Başer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu'nun şahsıma ve Yozgat Belediyesi'nde yolsuzluk varmış gibi kamuoyunu bir beklenti içerisine sokması, bizleri üzmüştür. Bu nedenle hukuk müşavirliğimiz, pazartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak, hakkında dava açacağız. İmar hakkında iddialar bulunmaktadır, belediyemiz imara açılan yerleri gerekli kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belgeleri aldıktan sonra imara açmıştır. İmarla ilgili de ihalelerimiz basın huzurunda, şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Belediyemizin ne imar, ne de çiçek alımı ile ilgili bir yolsuzluğu yoktur, alımlar tamamen doğrudur. Belediyemiz park, bahçe ve refüjlere mevsimlik çiçek dikmektedir ve mevsimi geçen çiçekleri yenilemektedir. Yapılan bu açıklama, Kemal Kılıçdaroğlu açısından da kamuoyunda olumlu bir netice olmamıştır. Biz kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:45:23
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 18:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?