8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Başıboş hayvanlar kısırlaştırılacak

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, başıboş hayvanların, barınaklarda toplanarak kısırlaştırılacağını söyledi.

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, il, ilçe ve belde belediyelerinde görevli veteriner hekimlerin, başıboş hayvanları kısırlaştırılması için Muğla'nın Fethiye ilçesinde 15-16-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek seminere katılacağını söyledi.

Ayyıldız, yerleşim yerlerinde başıboş dolaşan ve bazı durumlarda tehlike oluşturacak hayvanların kısırlaştırılmasına dönük bir çalışma yapıldığını belirterek, "Hedefimiz başıboş hayvanları peyderpey sayısının azaltılması, onların insanlarla beraber yaşama şartlarının oluşturulması için çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda Fethiye'de, veteriner hekimler, gönüllü kuruluş temsilcilerin katılacağı bir seminer düzenlenecek" dedi.

Özellikle başıboş köpeklerin toplanarak başka bir belde veya ilçe sınırına bırakılması uygulamasını önlemek için çalışma başlattıklarını ifade eden Ayyıldız, "Hayvanların kısırlaştırılması yapıldığında çoğalması önlenecek ve başka il ve ilçe sınırına bırakılma uygulama ortadan kalkacaktır. Belediyelerimiz, geçici hayvan barınaklarını kurarak, eğitim almış veteriner hekimleri de bu geçici bakım evlerinde çalışmasını sağlayacaklardır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 10:21:31
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 10:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?