8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Başkan Başer adaylığını açıkladı

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanlığı aday adayı formunu AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar'a teslim etti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve partililerden oluşan kalabalık bir grupla AK Parti İl Başkanlığı'na gelerek belediye başkan aday adaylık müracaatını yaptı.

Müracaat öncesi bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Başer, 2004 seçimleri öncesi verdikleri 66 kalem projeden otopark hariç tamamını gerçekleştirdiklerini ve yeni projelere imza attıklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla Yozgat'ı büyük bir köy görünümünden şehir görünümüne getirdiklerini belirten Başkan Başer, "Şehir içerisinde bulunan at arabalarını ve ahırları kaldırdık. Kanalizasyonu olmayan mahallelerimizin kanalizasyon şebekelerini yaptık. Su kesintilerine son verdik. 15 yıldır bekleyen biyolojik artıma tesisini tamamladık, ayrıca katı aktık depolama tesisi kurduk. Yağmur suyu projemizi tamamladık. Asfalt tesisini kurarak tüm yollarımızı asfaltlamaya başladık. Yozgat halkının ayağını çamura değdirmeyeceğiz dedik ve bunu başardık" dedi.

Belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal ve kültürel ağırlıklı çalışmalara da başladıklarını belirten Yusuf Başer, "Tarihi binalarımızdan Hayri İnal Konağı'nı restore ettirerek kültür evi olarak kullanıyoruz. Yine aş evimiz çalışıyor, sosyal marketten ihtiyaç sahibi insanlarımızın giyim ihtiyacını karşılıyoruz. 160 bin metrekarenin üzerinde park ve yeşil alan yaptık" dedi.

Yozgat'ın şu an en önemli sorunun otopark sorunu olduğunu ifade eden Başkan Başer, "Otopark sorununu çözmek için projemiz hazır ve önümüzdeki yıl çalışmalar başlayacak. Yine önümüzdeki yıl projelerinin içerisinde büyük cami civarının projesi bulunmaktadır. Kalan yollarımızın tamamı yine önümüzdeki yıl içerisinde asfaltlanacaktır. Biz bu hizmetlerimizi tamamlamak için yeniden AK Parti'den Yozgat Belediye Başkan aday adaylığı müracaatımızı yapıyoruz. Bundan sonraki dönemde ne sonuç çıkarsa çıksın partimize ve Yozgat'a hizmetlerimiz devam edecektir. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde bize destek veren belediye meclis üyelerimize, mahalle muhtarlarımıza ve teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür ederek, Yozgat'ta belediye başkanlığını kazanamama gibi bir tereddütlerinin olmadığını söyledi. Yozgat'ta AK Parti'nin birinci parti olduğunu ifade eden Avşar, "AK Partili belediyemiz Yozgat'ı köy görünümünden şehir görünümüne getirmiştir. Belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Belediye başkan aday adaylığı müracaatları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan adayını belirlemesinden sonra, teşkilat olarak adayımızın yanında olup gece gündüz demeden elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Belediye Başkanımız Yusuf Başer'in aday adaylık formunu kabul ediyor, bundan sonraki süreçte kendisine başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, Gençlik Kolları Başkanı Atakan Erciyes'in başarı dileklerinden sonra Başkan Başer, aday adaylık müracaat formunu İl Başkanı Zekeriya Avşar'a teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?