6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Başkan Başer dert dinledi

YOZGAT'TA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, canlı hayvan pazarını gezerek, vatandaşların dertlerini dinledi.

Yozgat Belediyesi canlı hayvan pazarında yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde küçük ve büyükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı.

Canlı hayvan pazarını gezen Belediye Başkanı Yusuf Başer, besicilerle sohbet edip hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Kurbanlık fiyatları hakkında bilgi veren Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de, fiyatların geçen yıla göre biraz daha yüksek olduğunu belirterek, "Yinede aşırı bir yükselme yok. Çünkü, besicilerde yüksek fiyattan aldı, mecburen yüksek fiyattan satmak zorunda. Geçen yıl 3 bin 200 TL'ye satılan kurbanlık, bu yıl 3 bin 700'e satılıyor. Arada sadece 500 TL fark var" dedi.

Besicilik maliyetlerinin yüksek olduğuna değinen Açıkgöz, "Ülkemizde küçükbaş hayvanlar yurtdışına ihraç edildi. Küçükbaş hayvan sayısının azalması büyükbaşa yansıdı. Bayram öncesi canlı olarak hayvanların kilosu 13-14 TL'ye kasaplara veriliyordu. Bu nedenle kurbanlıkların fiyatı geçen yıla göre çok yüksek değil "diye konuştu.

Fiyatları çok yüksek bulan vatandaşlar ise, geçen yıl küçükbaş hayvanı 200-250 TL'den alırken, bu yıl 500 TL'ye satıldığını belirterek, "Büyükbaş hayvanların fiyatı çok yüksek. 3 kişilik bir hayvana 2 bin 250 TL istiyorlar. Kişi başına 750 TL düşüyor. Fiyatlar geçen yıla göre çok yüksek" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
YOZGAT'TA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 14:43:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 14:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?