6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Başkan Başer esnafla buluştu

BAŞKAN YUSUF BAŞER, SANAYİ SİTESİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, sanayi sitesi esnafıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Başkan Başer, , Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, TSO Başkanı Metin Özışık, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Yılmaz ile birlikte esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Yozgat Sanayi Sitesi'ndeki esnafı, belediyenin işyeri açma ruhsatı, tabela vergisi, su aboneliği ve yolların durumu konusunda Belediye Başkanı Yusuf Başer'e şikayetlerini bildirdi. Belediye Başkanı Başer ise, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının kanunen mutlaka alınması gerektiğini belirterek, "Bir defaya mahsus olmak üzere daha önce kararlaştırılan metrekaresi 7 TL yerine meclis kararı ile bu rakamı metrekaresi 1 TL'den tahsil edilecek. Su abonesi olmayan veya başkasının üzerine kayıtlı olan abonelerde ay sonuna kadar yeni yapılandırmaya girildiğinde borçlarının faizi affedilecek. Tabela vergisinde de faiz affedilecek, ana paralar ise kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor" dedi.

Esnaf Odaları Başkanı Uğur Bektaş, Belediye Başkanı Yusuf Başer'e sanayi esnafına gösterdiği ilgi, alaka ve yardımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, esnafa KOBİ kredileri ve kullanabilecekleri diğer krediler hakkında bilgi verdi.

BAŞKAN YUSUF BAŞER, SANAYİ SİTESİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 18:02:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 22:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?