5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Başkan Başer sözünü tuttu

BELEDİYE BAŞKANI BAŞER, SÖZ VERDİĞİ GENCİ İŞE BAŞLATTI

Yozgat'ta 'Çocuklarımızın Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi' kapsamında düzenlenen doğalgaz ve sıhhi tesisatçılık kursunu tamamlayan kursiyerlerden Ömer Can Torun, belediyede işe başladı.

İçişleri Bakanlığı, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 'Çocuklarımızın Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi' kapsamında Yozgat Valiliği koordinatörlüğünde açılan doğalgaz ve sıhhi tesisatçılık kursunu başarıyla tamamlayan 18 kursiyerden Ömer Can Torun, belediyede işe başladı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, projesi kapsamında düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan gençlere sertifika verildiğini belirterek, "Sertifika töreninde 18 kursiyerden birini işe başlatacağımızı söylemiştik. Çekilen kurada Ömer Can Torun çıktı. Bugün geldi ve makine parkımızda işe başlatıyoruz" dedi. Türkiye'de en büyük sorunun kalifiye elaman sorunu olduğunu belirten Başer, "Gençlerimiz açılan kursa katılarak birer meslek sahibi oldular ve biz kursiyerlerden birini işe başlattık. İnşallah bu çalışma diğer iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olurda diğer kursiyerlerde iş bulur" diye konuştu. İşe başlayan Ömer Can Torun çok mutlu olduğunu belirterek, belediye başkanına teşekkür etti. Ömer Can'ın babası Kadir Torun'da devlet büyüklerinin çocuklarına sahip çıktığını belirterek, "Çocuklarımız için kurs düzenledi çocuklarımızı meslek sahibi yaptı. Benim çocuğum iş buldu inşallah diğer arkadaşları da iş bulur. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 14:26:02
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 18:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?