6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Başkan Özışık göreve başladı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, kentin ekonomik yönden gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Yozgat Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen ve görevi devralan Metin Özışık, istihdama yönelik projeler üzerinde çalışacaklarını belirtti. Özışık, "Özellikle Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilecek projeler üzerinde yoğunlaşacağız. Oda olarak valiliğinde üzerinde çalıştığı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Yozgat'ta kurulması için bizde çalışmaktayız. Bu projenin özellikle AB fonlarından yararlanabilecek şekilde hazırlanmasını istiyoruz" dedi.

Yozgat'ı tüm ilçeleriyle bir bütün olarak gördüklerini dile getiren Özışık, "Öncelikle ilçelerimizde tüm ticaret borsa başkanları, ticaret ve sanayi oda başkanları ile toplantılar yaparak görüş alışverişlerinde bulunup, projelerimiz hakkında bilgi vereceğiz. Önümüzdeki hafta içerisinde oda başkanlarımızla birlikte TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edip, ilimizle ilgili hazırladığımız dosyaları sunarak, yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verip destek isteyeceğiz" dedi.

Yozgat İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) istihdama yönlendireceklerine de değinen Özışık, "İŞGEM'in Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nin bir alt yapısı gibi çalışmasını istiyoruz. Burada istihdamın artırılması yönünde yeniden düzenlemelerde bulunacağız. Biz Yozgat için hazırlanan, Yozgat'ın hayrına olan tüm projeleri sonuna kadar destekleyeceğiz. Valilik, belediye, üniversite ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket edeceğiz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 18:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?