6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Başkandan fırınlara denetim

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, zabıta ekipleriyle birlikte, iftardan sonra açık olan lokanta, pastane ve fırınları denetledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, iftardan sonra açık olan lokanta, pastane ve fırınları denetleyip, ekmek gramajlarını kontrol etti.

Denetim sonrası bir açıklama yapan Başkan Başer, belediye zabıta ekiplerinin sürekli olarak denetimlerini yaptıklarını belirterek, "Belediyemiz Ramazanda da sonrasındaki günlerde de denetimlerini sürdürüyor. Fırın, pastane ve lokantaların sık sık denetimini yapıyor. Bugün de Ramazan dolayısıyla gece açık olan lokanta ve fırınları zabıta müdürlüğümüzle birlikte denetimini yapıyoruz" dedi.

Yaptıkları denetimlerde esnafların kurallara uyduğunu belirten Başkan Başer, "Esnafımızın kurallara uyduğunu ve vatandaşa hijyenik ortamda hizmet verdiklerini gördük. Ekmek gramajlarında ise genelde 20 gram kadar fazla geldiğini tespit ettik. Ben tüm işletmelere teşekkür ediyorum. Bundan sonrada da yine bu tür denetimlerimiz sürecek" diye konuştu.

Halkın sağlığının kendileri için birinci sırada yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Başer, "Bazı esnafımız iş yerlerinin önüne veya yol kenarlarında açıkta satış yaptıklarını görüyoruz. Belediyemiz gerekli cezaları yazıyor. Her şey ceza ile çözümlenemediği için halkımızı, dükkan önüne çok çıkan, açıkta toz içerisinde satış yapan esnaftan alışveriş yapmamaya davet ediyorum. Halkımızın daha hijyenik, daha sağlıklı yerlerden alışveriş yapmalarını istiyoruz. Böylece işyeri önünde toz toprak içerisinde satış yapanlarda kendilerine çeki düzen vereceklerdir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:19:28
Güncelleme :3 Eylül 2009 Perşembe 13:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?