6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bayık: Buğday alımı sürecek

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Yerköy Şube Müdürü İsmail Bayık, çiftçinin elindeki tüm ürünler alınmadan ofisin kapanmayacağını söyledi.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, TMO Yerköy Şube Müdürü İsmail Bayık ve İl Genel Meclisi üyeleri Sarıkaya TMO'da incelemelerde bulundu.

Çiftçiler arasında Sarıkaya TMO'nun alım yapmayacağı söylentileri üzerine Sarıkaya TMO'da inceleme yapan ve çiftçilerin dertlerini dinleyen Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, bu yıl yağışlardan dolayı verimin yüksek olduğunu kaydetti. Kaymakam Dönmez,”Çiftçilerimiz ürünlerini TMO'ya vermeyi tercih etmektedirler. Bu nedenle yoğunluktan dolayı TMO önlerinde kuyruklar uzamaktadır. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için TMO'da daha hızlı alım yapılması için tedbirler alınmaktadır" dedi.

TMO Yerköy Şube Müdürü İsmail Bayık TMO'ların çiftçinin elinde bir kilo buğday kalıncaya kadar alım yapacağını ve alımların kesinlikle durmayacağını söyledi.

Ofis, standartlarına uygun olan tüm ürünleri alacağını belirten Müdürü Bayık,” Ürünlerin tümü alınmadan ofis kapatılmayacak. Gerekirse depoların kapasitesi artırılarak, tüm ürünün depolanması sağlanacak. Depo yetersizliğinden, kapasitenin dolması gibi bir durum yok. Şu anda günde bin ton ürün alınıyor. Birkaç gün içinde alım kapasitesi artırılacak ve günde bin 500 tona çıkarılacak. Biz hiçbir zaman çiftçinin mağdur olmasını istemeyiz" şeklinde konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:24:23
Güncelleme :13 Ağustos 2009 Perşembe 17:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?