5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Bedava fidana hücum

YOZGAT'TA BEDAVA FİDAN İZDİHAMI

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'Orman Haftası' nedeniyle ücretsiz dağıtılan fidanları almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka 5 bin adet çam fidanı dağıtımı için düzenlenen törene Yozgat Vali Vekili Atilla Selami Abban, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu ile Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız ve daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman İl Müdürü Ayyıldız, yapılan ağaçlandırma çalışmalarına vatandaşın da katkısını sağlamak amacıyla fidan dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Bugün burada 5 bin adet çam fidanı dağıtacağız. Bu yıl içerisinde ise 10 bin hektar alanda ağaçlandırma yapacağız" dedi.

Daha sonra Çevre Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kamyon üzerinden sıraya giren vatandaşlara çam fidanı dağıtılmaya başlandı. Vatandaşların bulundukları sıradan çıkıp bir an önce fidan almak istemeleri izdihama neden oldu. Her vatandaşa bir fidan vermeyi planlayan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, bazı vatandaşların fazla fidan almaları nedeniyle zor durumda kaldı. Fidan dağıtımı sonunda bazı vatandaşlar 5-6 tane fidan alırken, bazıları ise bir tane almakla yetindi.

Vatandaşlar aldıkları fidanları genelde mezarlıklara, cami avlusuna ve kendi bahçelerine dikeceklerini belirterek, fidan dağıtımı yapan İl Çevre Orman Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

YOZGAT'TA BEDAVA FİDAN İZDİHAMI
YOZGAT'TA BEDAVA FİDAN İZDİHAMI
YOZGAT'TA BEDAVA FİDAN İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 15:01:05
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?