3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Belediye işçilerinin sözleşme sevinci

Yozgat Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu sözleşme törenle imzalandı. 

Yozgat Turizm ve Otelcilik Okulu'nda düzenlenen toplu sözleşme imza törenine, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz, Hizmet-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Aziz Bakır, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ve belediye işçileri katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yozgat il genelinde 30 belediyede 997 üyelerinin bulunduğunu belirterek, "Belediyeler içerisinde işçiye borcu olmayan 3 belediyemizden birisi Yozgat Merkez İlçe Belediyesi'dir, Sorgun ve Boğazlıyan Belediyelerimizin de işçisine borcu yoktur" dedi. 

1 Mart 2007 tarihinden itibaren geçerli olan toplu sözleşmede işçi maaşında ortalama 100 ile 110 YTL arasında bir artış sağlandığını ifade eden Zararsız, "En düşük maaş bin 350 YTL, en yüksek maaş tutarı ise bin 600 YTL olmuştur. Belediye başkanımız Yusuf Başer ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı. 

Daha sonra bir konuşma yapan Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika olarak hiçbir zaman işvereni zor duruma sokma çabası içerisinde olmadıklarını belirterek, "İşveren de, işçi de bizimdir. Biz hem işçimizin haklarını gözetiyoruz, hem de işverenimizi zor duruma sokmuyoruz. Yozgat Belediyesi işçisine borcu olmayan bir belediyedir. İşçimizin haklarını vermek için büyük çaba sarf etmektedir. Bu nedenle Belediye Başkanımız Yusuf Başer'e teşekkür ediyorum" dedi. 

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, işçinin alın teri kurumadan hakkının verilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim dönemimizden önce işçilerimizin belediyede alacakları vardı. Biz hem bu alacakları ödedik hem de ücretlerini zamanında ödüyoruz. İnşallah bundan sonra da ödeyeceğiz. Ben bu toplu sözleşmenin belediyemize, işçilerimize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Yozgat Belediyesi ve Hizmet -İş Sendikası arasında toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından, sendika üyeleri mahalli sanatçıların söyledikleri şarkı ve türkülerle eğlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 16:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?