5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Belediye işçisi cinnet geçirdi

YOZGAT'TA MAAŞINI ALAMAYAN İŞÇİ BALTA İLE BELEDİYENİN CAMLARINI KIRDI

Yozgat'ın Yenifakılı İlçe belediyesinde uzun süredir tam maaş alamadığı için icra takibine düştüğü belirtilen işçi, sinir krizi geçirip belediye binasının camlarını kırdı.

Yozgat'ın Yenifakılı ilçesi belediyesinde çalışan Ali Ç. (37) isimli temizlik işçisi yaklaşık 15 aydır düzenli maaş alamadığını söyleyerek ihtiyacı nedeniyle kendisine daha fazla ödeme yapılmasını isteyerek elindeki balta ile belediyenin camlarını kırdı.

Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, Ali Ç. isimli işçinin normalde temizlik kadrosunda bulunduğunu belirterek, "Kendisi özürlü olduğu için sekreterlik görevi yaptırıyordum. Bugün sabah alkollü bir şekilde belediyeye gelen bu işçi elinde balta ile belediyenin camlarını kırmış, diğer personelin durumu emniyete bildirmesi üzerine belediyeye gelen emniyet ekipleri şahsı gözaltına aldı. Ben de kendisinden hem kamu malına zarar vermekten hem de işe alkollü gelmesinden dolayı davacı oldum" dedi.

Belediyede 68 kadrolu personel bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Uyar, "İller bankasında bize aylık ortalama 35-40 bin TL bir para geliyor. Yaz aylarında bu rakam 50-55 bin TL'ye yükseliyor. Biz de gelen bu paranın yarısını personele maaş, diğer yarısını ise belediye borçlarına ve hizmetlerde kullanıyoruz. Ali Ç. isimli işçimizin yaklaşık 12-13 bin TL bir alacağı var. Diğer işçilerimizin ise 22-23 bin TL alacağı bulunuyor. Maaş dağıtılırken, her zaman bu işçimiz özürlüdür diye müsamaha gösterip diğer işçilere göre 200-300 TL fazla ödeme yapıyorduk. En son cuma günü 700 TL para ödedik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 19:23:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 10:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?