27
Nisan
2024
Cumartesi
YOZGAT

Belediye kışa hazır!

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, don ve buzlanmaya karşı 2 bin 500 ton karışımlı tuz aldıklarını söyledi. Geçen yıl 2 bin ton tuz kullanılmıştı.

Başkan Başer, yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte araç gereçlerin kışlık bakımlarını tamamladıklarını ve kışı sorunsuz bir şekilde geçirmeyi istediklerini belirtti. Başer, "Kış mevsiminde herhangi bir sıkıntı yaşamamak için tedbirlerimizi şimdiden almaya başladık. Yollardaki don ve buzlanmaları önlemek için trafik akışının daha rahat sağlanması amacıyla 2 bin 500 ton kumla karışık tuz aldık. Bunları olası buzlanmalara karşı kullanacağız." dedi.

Kış için iş makinelerinin bakım çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Başer, "24 aracımızla ilimizde karla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu 24 araç içerisinde 3 kar kürüme ve tuzlama aracımız, 2 tuzlama aracı, Greyder, 2 kazıyıcı ve yükleyici kepçe, bir paletli kepçemiz ve kamyonetlerimiz kışa hazır. İhtiyaç halinde diğer kurumlardan araç takviyesi almaktayız. Ayrıca 65 gündüz, 35 de gece ekibi olmak üzere toplam 100 işçimiz de kışın çalışma yapmak üzere belirlendi. Bu rakamlar kış şartlarının ağırlığına göre değişebilecektir." şeklinde açıklamada bulundu.

CHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2013 Çarşamba 18:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?