5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Belediye projelerini tanıttı

YOZGAT BELEDİYESİ UNPAZARI VE ÇEVRESİ İÇİN HAZIRLANAN PROJEYİ TANITTI

Yozgat Belediyesi 2010 yılı projelerinden olan Nohutlu Tepesi Seyir Terası ve Unpazarı dönüşüm projesi, belediye meclis üyelerine ve basın mensuplarına slaytlarla anlatıldı.

Ankara Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Oktay Nalbantoğlu, Ufuk Ertem ve Çevre Mühendisi Dinç Karaaslan hazırlanan Nohutlu Tepesi Seyir Terası ve Unpazarı dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi. Belediye Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Tevfik Bozturt, Mehmet Daşdemir, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Proje tanıtımı öncesi bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2010 yılı projelerinden olan Nohutlu Tepesi Seyir Terası projesinin Yozgat açısından çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "Bu proje için bu yıl içerisinde çalışmalara başlayacağız. Ayrıca Eski Un Pazarında da bir çalışma gerçekleştirerek nostajik bir şekilde şehre yakışır bir yer yapmak istiyoruz. Bu konuda da bir proje çalışmamız var. Ankara Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Oktay Nalbantoğlu, Ufuk Ertem ve Çevre Mühendisi Dinç Karaaslan'dan bilgi alacağız" dedi.

Nohutlu Seyir Terası projesi hakkında bilgi veren Bilken Üniversitesi Öğretim Üyesi Oktay Nalbantoğlu, "Yozgat'a hakim tepe olan Nohutlu Tepesinde uygulanacak proje içerisinde piknik alanları, bisiklet yolu, 6 kilometre yürüyüş parkuru, çok amaçlı salon olacak. Bu alan ağaçlandırması ve ışıklandırmasıyla şehre çok güzel bir görüntü katacak. Bu proje kısa süreli bir proje değil aynı zamanda yıllar geçtikçe geliştirilecek bir projedir" dedi.

Unpazarı ve şehir gelişim planı hakkında da bilgi veren Nalbantoğlu, şehirlerde meydanlar ve parkların çok önemli yerleri olduğunu belirterek,"Yozgat halkının şuan en fazla kullandığı meydanın park olarak dönüştürülmesi, otopark olarak kullanılan alanın ise meydan yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Belediye mevcut binası hal ve unpazarı birlikte ayrı bir çalışma yapılarak Yozgat'a özgü bir mimari ile yeniden düzenlenmeli. Anayoldan şehirler arası yolculuk yapan kişilerin Büyük Camiyi görecek şekilde bir çalışma daha olmalıdır. Sokaklar birbirine bağlantılı yaya yolunun artırılması gerekir" şeklinde konuştu.

YOZGAT BELEDİYESİ UNPAZARI VE ÇEVRESİ İÇİN HAZIRLANAN PROJEYİ TANITTI
YOZGAT BELEDİYESİ UNPAZARI VE ÇEVRESİ İÇİN HAZIRLANAN PROJEYİ TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 17:19:05
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 17:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?