5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Belediyeden 2009'un dökümü

YOZGAT BELEDİYESİ 2009 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir basın toplantısı düzenleyerek 2009 yılı çalışmalarını değerlendirip 2010 yılı projeleri hakkında bilgi verdi.

Beldeyi Kent Park Resteorantta düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Yusuf Başer'in yanı sıra Ak Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim amirleri ve mahalle muhtarları katıldı. Önce görevde olduğu birinci 5 yıllık dönemi değerlendiren Belediye Başkanı Başer, ilk göreve geldiklerinde yeşil alan miktarının 24 bin metrekare olduğunu belirterek, "Biz görevi devraldıktan sonra şehrimizde 2009 yılı itibariyle 180 bin metrekare ilave yeşil alan yaptık. 23 kilometre içme suyu ishale hattı, 24 kilometre kanalizasyon şebekesi döşedik. Bunun yanında biyolojik arıtma tesisi ve katı atık düzenli depolama tesisleri yaptık. Yağmur suyu projemizi hazırlayarak, şehrimizi su baskınları ve çamurdan kurtardık. Ayrıca kamyon garajı, galericiler sitesi, terminal iş merkezini yaparak hizmete açtık" dedi.

2009 Yılı çalışmalarını değerlendiren Başkan Başer, belediye birimlerinin çalışmalarını ayrı ayrı değerlendirdi. Fen İşleri Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Başer, "2009 yılı içerisinde 30 bin metrekare beton parke yol tamiratı yapılmıştır. 10 bin metrekare yeni yol ve 20 bin metre kare beton parke kaldırım yapılmıştır. Yine yıl boyunca 10 bin ton asfalt dökümü yapılarak 10 kilometre yol 2 bin ton asfalt ile de yol tamiratı yapılmıştır. 3 bin 400 metre içme suyu şebekesi yenilenirken, 4 bin 80 metre kanalizasyon şebekesi döşenmiş. Bunun yanında yine yağmur suyu toplama projelerimiz devam etmiştir. Park bahçeler müdürlüğümüz yıl içerisinde bin akasya , bin 300 gül, 2 bin 500 top kadife, bin 250 ceviz, 300 adet meyve ağacı dikmiştir" dedi.

2010 Projelerini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilk projenin Çapanoğlu Camii çevresinin düzenlenmesi olduğunu belirterek, "Cami çevresinin projesi tamamlandı ihalesi yapıldı. Burada cami ile bütünlük oluşturacak şekilde 3 bin 500 metrekarelik bir alanda çalışma yapılacak. Yine Nohutlu Tepesi için hatırladığımız seyir tepesi projesini bu yıl uygulayacağız. Bu proje diğer kent park ile birlikte bir bütünlük oluşturacak, şehrimize gelen insanların gelip dinlenip Yozgat'ı izleyeceği bir yer olacak. 2010 yılında bilgi evleri projelerimizi hayata geçireceğiz. Otopark çalışmamız başlayacak. Buğday pazarı için yeni yer belirleyeceğiz. Hobi bahçeleri oluşturup, isteyen vatandaşlarımız bu bahçeleri kiralayıp ekip biçerek zamanlarını geçirecek. Buna benzer birçok projemizi bu yıl hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

YOZGAT BELEDİYESİ 2009 YILINI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 14:13:03
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 17:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?