3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Belediyeden kamyonculara garaj

Yozgat Belediyesi, park konusunda büyük sıkıntı yaşayan kamyoncular için yapılacak olan garajın temelini attı. 

Yozgat Belediyesi, Galericiler Sitesi'nden sonra, park konusunda büyük sıkıntı yaşayan kamyoncular için garaj yapıyor. Temel atma törenine, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Kamyoncular Kooperatif Başkanı Ramazan Ülker ve kamyoncu esnafı katıldı. 

Temel atma töreni öncesi açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilde kamyoncu esnafının kamyonunu güvenle koyabileceği bir garajın bulunmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşandığını belirterek, "Biz de göreve geldiğimizde kamyoncularımız için bir garaj yapacağımıza söz vermiştik. Daha önce galerici esnafına bir site yaparak hepsini bir araya topladık. Şimdi de şehrimizin Ankara yönünde anayola yakın olan bir yerde kamyoncularımız için 5 bin metre kare alana sahip bir garaj yapıyoruz. İmar çalışmalarını tamamladık ve inşaat çalışmalarına başlayacağız. Garajı belediye imkanları ile yapacağız, tahminen de 70 bin YTL civarında bir harcama yapılacaktır" dedi. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte şehir içindeki kamyonların tamamının garajda toplanacağını belirten Başer, "Böylece hem kamyoncu esnafımızın sıkıntısı giderilmiş olacak hem de şehir merkezinde uygunsuz parklar ortadan kalkmış olacak. Garaj şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu. 

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Bakanı İlhami Bakıcı, Başkan Başer'e teşekkür ederek, "Kamyoncu esnafımız aracını park edecek bir yeri olmadığı için sıkıntı yaşamaktaydı. Ayrıca kamyonlar çalınıyor, depolardaki mazotlar boşaltılıyordu. Son 6 ay içerisinde ilimizde 3 kamyon çalınmıştır. Bu nedenle biz uzun bir süredir bir kamyon garajının yapılmasını istiyorduk. Kamyon garajı konusunda talebimizi Belediye Başkanımız Yusuf Başer'e ilettik o da olumlu baktı. Bugün bu garajın temelini atıyoruz. Garajımız tamamlandığında esnafımız rahat edecek ve hırsızlıklar önlenecektir. Belediye Başkanımız'a ve ekibine teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı. 

Kamyoncular Kooperatif Başkanı Ramazan Ülker ise ilçelerde dahi bulunan kamyon garajının Yozgat Merkez'de bulunmadığını belirterek, "Belediye Başkanımız gerekli çalışmaları yaparak, kamyoncular için yer belirledi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2007 Salı 18:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?