6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Belediye'den kendine kömür yardımı!

 

Yozgat'ın Esenli beldesinde jandarma ekiplerince belediye hizmet binasında yapılan aramada, kalorifer dairesinde 9, kilitli bir depoda ise 200 torba kömür bulundu.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Belediye Başkanı Salih Aplak hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

Yozgat'ın Esenli Belde Belediyesi'nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtmak üzere gönderilen kömürleri ısınmada kullandığı ihbarını alan jandarma ekiplerince belediye binasında arama yapıldı.

Belediye hizmet binasının kalorifer dairesinde 25 kilogramlık ve üzerinde 'para ile satılamaz' ibaresi bulunan 9 torba kömür ile kapısı kilitli ayrı bir depoda 25 kilogramlık 200 torba kömür bulundu. Kömüre el konulurken, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Belediye Başkanı Salih Aplak hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

İddiaları kabul etmeyen Esenli Belediye Başkanı Salih Aplak ise kömürün muhtaç ailelere dağıtılmak üzere belediye önüne getirildiğini belirterek, "Yağmur ve kar yağışı nedeniyle kömür ıslanmasın diye depoya kaldırılmıştır. Beldemizde 4 mahalle muhtarı var. Muhtarlarımız kömürleri dağıtıyor. Ayrıca belediyemizin iki ayrı kalorifer dairesi bulunmaktadır. 9 torba kömür, kullanılmayan kalorifer dairesinde görülmüştür" dedi.

Belediye olarak vatandaşa kömür yardımında da bulunduklarını ifade ettiklerini Aplak, "Biz neden devletin gönderdiği kömürü kullanalım? Belediye olarak bizim ısınma kömürümüz ayrı alınmıştır ve şu anda 20 ton kömürümüz mevcuttur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 14:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah ipek IP: 212.175.132.xxx Tarih : 15.01.2009 14:02:21

sayın başkanım beldemize getirdiğin en büyük hizmet bumu.