5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Belediyeden 'Sürmeli Gecesi'

YOZGAT BELEDİYESİNDEN SÜRMELİ GECESİ

Yozgat Belediyesi, çeşitli etkinliklere katılmak üzere il dışından Yozgat'a gelen misafirlerine ''Sürmeli Gecesi'' düzenledi.

Tarihi Hayri İnal Konağında düzenlenen Sürmeli Gecesine, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Gönüllüleri Platformu üyeleri ve il dışından hafta sonu düzenlenen çeşitli etkinliklere katılma üze Yozgat'a gelen misafirler katıldı. Gecede bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın tarihi ve kültürel varlıklarının çok zengin olduğunu belirterek,"Ancak, Yozgat bu zengin tarihi ve kültürel varlıklarını dışarı bir türlü tanıtamamışız. Bu nedenle günümüzde özellikle bu gibi etkinlikleri yaparak, bu zenginliği, hem tanıtmak, hem de genç nesillere aktarmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Belediye olarak Tarihi Hayri İnal Konağını restore ettirerek, burada kültürel faaliyetleri düzenlediklerini belirterek, "Burada sohbet toplantıları, sürmeli geceleri düzenliyoruz. Bugünkü gecemize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korası, sevilen Türküleri seslendirirken, misafirlere, çedeneli kavurga ve çay ikram edildi.

YOZGAT BELEDİYESİNDEN SÜRMELİ GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 12:25:02
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 12:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?