3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Belediye'den yöresel yemeklere ilgi

Yozgat Belediyesi, Yozgat'ın unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerini ve içeceklerini Kent Park’ta halkın hizmetine sunuyor.


Yozgat Belediyesi tarafından hizmete açılan 50 bin metrekarelik Kent Park içerisine yapılan restorantta hizmete sunulan Yozgat'ın yöresel yemekleri ve içecekleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye tarafından hizmete açılan restorantta özellikle Menengiç Kahvesi ile Kavurga'ya büyük ilgi olduğunu belirterek, "Eskiden yöremizde kış sohbetlerinde Menengiç Kahvesi içilir yanında da Kavurga yenirdi. Bu gelenek unutulmaya yüz tutmuş. Gençlerimiz çoğu Kavurga ve Menengiç Kahvesi’ni bilmemektedir. Belediye olarak geleneklerimizi tekrar canlandırmak için restorantta Menengiç Kahvesi ve Kavurga hazırlayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.


Menengiç Kahvesi’nin tabiatta doğal olarak yetiştiği ve sağlık açısından çok faydalı bir içecek olduğunu ifade eden Başkan Başer, "Köylerde yaşayan yaşlılarımız yaz aylarında doğadan topladıkları Menengiç Kahvesi’ni çekerek toz haline getiriler ve kışın içerlerdi. Şimdi ise bu kahve baharatçılarda bulunmaktadır. Menengiç Kahvesi’nin halk arasında öksürüğü kestiği, balgam sökücü, nefes darlığına iyi geldiği ve nefes açıcı olarak bilinir. Ayrıca, antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır. Ayak terlemelerini önler, yaraları tedavi eder, böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur, ses tellerine iyi gelir, mide ağrılarını dindirir" şeklinde konuştu.

 
Restorantta Menengiç Kahvesi’ni hazırlayan Nalan Gülabi, Menengiç Kahvesi’nin de Türk Kahvesi gibi ağır ateşte pişirildiğini belirterek, "Menengiç Kahvesi’ni tadan müşterilerimiz çok beğeniyor ve ikincisini içiyor. Başka bir gün yanında diğer arkadaşlarını da alarak kahve içmeye ve Kavurga yemeye geliyor" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 13:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?