5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Belediyelerde sözleşme sevinci

BOĞAZLIYAN VE KARAYAGUP BELEDİYELERİNDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Boğazlıyan İlçe Belediyesi ve Karayagup Belde Beledisi ile toplu sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığımıza bağlı Boğazlıyan Belediye Başkanlığında çalışan 112 üyemizi kapsayan yaklaşık üç aydır devam eden toplu-iş sözleşmesi sonuçlandı. Boğazlıyan Belediyesinde düzenlenen toplu sözleşme imza törenine Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zarırsız ve işçiler katıldı. İki yıl süreli olarak imzalanan sözleşmede, toplu-iş sözleşmesi ücret zammı taban ücret 46.71 TL'den 47.90TL'ye yükseltildi. Ücret Zammı Sosyal haklar hariç birinci yıl birinci altı ayında yüzde 3 ikinci altı ayında yüzde 4, ikinci yıl birinci altı ayın yüzde 4, ikinci altı ayın yüzde 5 ücret zammı belirlendi. Buna göre Boğazlıyan belediyesinde görevli daire içerisin çalışan işçiler yeni sözleşme ile Bin 377 TL, temizlik ve su-kanal işlerinde çalışan işçiler ise 100 TLı maaşlarına yansıtıldıktan sonra alacakları net maaş tutarları Bin 527 TL maaş alacak.

Öte yandan Hizmet-İş Sendika Yozgat Şube Başkanı Zararsız, Karayakup Belediyesinde çalışan ve 22 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerininde sonuçlanarak imzalandığını söyledi.

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Zararsız, toplu iş sözleşmesini imzalayan Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal ve Karayagup Belediye Başkanı Necati Karaaslan'a teşekkür etti.

BOĞAZLIYAN VE KARAYAGUP BELEDİYELERİNDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 16:11:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 16:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?