30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Belekcehan belediyesi gelişiyor

BELEKCEHAN BELEDİYESİ HIZLA GELİŞİYOR

Akdağmadeni ilçesine bağlı Belekcehan Belediye Başkanı Şahin Arısoy, beldelerinin gelişen ve sorunsuz bir belde olduğunu söyledi.

Belekcehan'ın 1999 yılında belediyelik olduğunu ve 1999 yılından itibaren belediye başkanı olarak Belekcehan’a hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şahin Arısoy, altyapı sorunlarını çözmüş, borçsuz bir belediye olduklarını kaydetti.

Altyapı çalışmalarında özellikle kanalizasyon probleminin bulunmadığını ve arıtma tesisini yaptıklarını belirten Arısoy, "İçme suyu konusunda da bir sorunumuz yok. Belediye olarak imar çalışmalarında imarımızı çok iyi uyguladık. Belediyemiz kurulduğundan itibaren imarsız hiçbir yapımız yok. İmar uygulaması dolayısıyla yollarımızı açtık ve kilitli beton parke ile döşedik. Yaklaşık 180 bin metrekare kilitli taş parke ile döşedik. 30 bin metrekarelik bir yerimiz kaldı, onu da bu yıl döşeyeceğiz. Ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz, çocuk parkları yaptık. 20 derslikli okul yaptık, bunun 12 dersliğinin tamamı belediye imkanlarıyla yapıldı. Geçen yıl belediye olarak modern bir halı saha yaptık. Burada gençlerimiz sportif faaliyetlerde bulunurken, öğrencilerimizde beden eğitimi derslerini burada yapıyor" dedi.

Belekcehan Belediyesi’nin borçsuz bir belediye olduğunu vurgulayan Arısoy, "1999 yılından bu tarafa kamu ve özel sektöre hiçbir borcumuz yok. 2 bin 900 nüfusumuz var. 9 işçi 2 memur ile çalışıyoruz. Belediye çalışmalarında gerekli yatırımları öncelik sırasına göre yapıp belediyeyi de fazla borca sokmamak lazım. Bu sene 30 bin metre kare kilitli parke yapacağız, ağaçlandırma ve mezarlık düzenlemesi ve bir park projemiz var. Çok acil problemimiz gözükmüyor. Tek problemimiz anayolumuzun bozuk olması bu yolun yapıldığında problemimiz kalmayacak" diye konuştu.

Beldelerinden yurt dışında çok sayıda işçilerinin bulunduğuna da değinen Arısoy, " Gurbetçilerimiz tatile geldiklerinde mutlaka Belekcehana geliyor. Giderken de buradan çalıştıkları yerlere gidiyorlar. Memleketlerini çok seviyorlar. Fransa'nın Monpellier vilayetine bağlı Beziers kasabası ile kardeş belediyeyiz. Karşılıklı ziyaretlerimiz oluyor, orada yaşayan gurbetçilerimizin sorunlarını iletip çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 12:08:00
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 14:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?