5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Biçerdöverler hasada hazırlanıyor

YOZGAT'TA BİÇER DÖVERLER GÜNEYDOĞUDAKİ HASADA HAZIRLANIYOR

Türkiye'de en çok biçerdövere sahip olan Yozgat'ın Yerköy İlçesinde, biçerdöverler, Mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Çukurova'da başlayacak olan hasat için hazırlık yapıyor.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi sanayi sitesinde biçer döverler bakıma alınarak son hazırlıklar yapılırken, Nisan'ın 25'inden itibaren de hasat mevsiminin yaklaştığı yörelere yolculuk başlayacak. Sanayi sitesinde biçerdöverin son bakımını yapan Erol Alakaş, biçerdöver bakımlarının Mart ayından itibaren başladığını belirterek, "Biçerdöver bakımı yönünden Yerköy ilçesi çok geniş imkanlara sahiptir. Dolayısıyla Yerköy'ün köylerinde bulunan ve çevre ilçelerdeki tüm biçerdöverlerin bakımı Yerköy sanayisinde yapılmaktadır. Bakımı tamamlanan biçer döveler Yerköy istasyonundan da trene yüklenerek gideceği yere hareket eder" dedi.

Son yıllarda biçerdöver modellerinin arttığını ifade eden Alakaş, "Biçerdöverler yenilendiği bakımları fazla olmuyor. Genelde eski biçerdöverlerin bakımı yapılıyor. Genelde biçerdöver sahipleri kendileri usta oldukları için sadece parçasını alıyor, kendilerin tamirini ve bakımını yapabiliyor. Bu da biçerdöver sahipleri için avantaj olurken, sanayiciler için ise dezavantaj oluyor" dedi.

Hasat mevsiminde Yerköy istasyonundan diğer bölgelere ortalama 600-700 biçer döverin hareket ettiği belirtildi.

YOZGAT'TA BİÇER DÖVERLER GÜNEYDOĞUDAKİ HASADA HAZIRLANIYOR
YOZGAT'TA BİÇER DÖVERLER GÜNEYDOĞUDAKİ HASADA HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 18:10:04
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 10:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?