6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

'Bilim Kültür ve Sanat Şenliği' başladı

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından her yıl düzenlenen 'Bilim Kültür ve Sanat Şenliği' bu yılda renkli görüntülerle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlen şenliğin açılışına Yozgat Vali Yardımcısı Latif Memiş, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Coşkun, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Özel Ergin İlköğretim Müdürü Ali Acar, Özel Ergin İlköğretim Okulu olarak bu yıl 7. Bilim Sanat ve Kültür Şenliği düzenlediklerini belirterek, “Çocuklar işlenmeye hazır birer cevherdir. Eğer onu iyi işlerseniz, onu usta ellere teslim ederseniz ortaya paha biçilmez bir mücevher çıkar. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, geleceğin Türkiye'sinde söz sahibi olacak çocuklarımıza gereken özeni göstermeli, onları her yönüyle eksiksiz yetiştirmeliyiz” dedi.

Özel Ergin İlköğretim Okulu'nun açıldığı günden beri elde ettiği başarılarla Yozgat'ın gurur kaynağı olduğunu dile getiren Okul Müdürü Acar, “Okul olarak öğrencilerimizi bir yandan ilim ve irfanla donatırken, bir yandan da sosyal ve kültürel etkinliklerle kendine güveni tam olan, sosyal bireyler olarak yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Bu çaba ve gayretlerimizi sergilemek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl sonunda da Bilim ve Sanat Şenliği düzenledik. Amacımız, ülkemizin aydınlık geleceği olan yavrularımıza bilimi ve sanatı sevdirmektir. Bu alanda yapılacak çalışmalara alt yapı hazırlamak, ayrıca eğitimde kaliteyi artırmak ve bunun yanında sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında öğrenciler gösteriler sunarken, daha sonra davetliler bilim sergisini gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?