5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Bin hayat toprakla buluştu

Erciyes Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, çevre bilinci ve ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla kampüs alanında bin çam fidanını toprakla buluşturdu.

Yozgat Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Demir, çevreyi daha yaşanır bir hale getirmek için, 15 yıldır kampus alana ağaç diktiklerini ve bunu geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "20 Nisan tarihini okulumuzun ağaç bayramı ilan ettik ve her 20 Nisan tarihinde öğrencilerimizle birlikte ağaç dikiyoruz. Bugün 6 yaşında toros sediri olarak bilinen cinste bin tane çam fidanını toprakla buluşturduk" dedi.

Amaçlarının sadece kampusu ağaçlandırmak olmadığını ifade eden Demir, "Ağaçlandırmanın yanında gençlerimize çevre bilincini ve ağaç sevgisini aşılamayı da hedefliyoruz. Bu konuda da bizim öğrencilerimiz çok duyarlı. Ellerinden gelen katkıyı maddi manevi olarak sağlamaktalar" diye konuştu.

Fidan dikim sonrası gençlerin kendi aralarında eğlence düzenlediklerini kaydeden Demir, "Ara sınavlarımız başladı, gençlerimizi biraz olsun sınav stresinden uzaklaştırmak için kendi aralarında bir eğlence tertip ettiler. Gençlerimiz burada hem kendileri söylüyor, hem de eğleniyorlar. Okulumuzda bu tür etkinlikler sık sık düzenlenmektedir. Buradaki amacımız ise bu çevrede öğrencilerimizin daha huzurlu, daha rahat ve daha stressiz bir ortamda eğitim öğretimlerini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:11:17
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?