30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Bin kişilik tatbikat!

Yozgat'ta bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Merkez üssü Yozgat olan 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği varsayılan tatbikata bin kişi katıldı. Deprem sonrası yanan evler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, enkaz altında kalanlar ise köpeklerin yardımıyla bulunup UMKE ekipleri tarafından çıkarılarak hastaneye sevk edildi.

Tatbikat sırasında öğrencilerin, "Yardım eden yok mu?" diye bağırması heyecanı artırırken, çöken binadaki yakınlarını kurtarmak isteyen vatandaşlar polisler tarafından engellendi. Yıkılan binaları yağmalayan hırsızlar da yakalanarak karakola götürüldü. Depremde ölenler ise ceset torbalarına konularak tatbikat alanından uzaklaştırıldı.

Senaryo gereği ölü ve yaralı rolü yapan öğrenciler, tatbikatın soğuk havada yapıldığını belirterek, "Biz depremi yaşamadığımız, rol yaptığımız halde burada çok üşüdük. Şu anda Van'daki depremzedelerin durumlarını daha iyi anlıyoruz" diye konuştu.

Bir konuşma yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek, "Tatbikat sonucunu masaya yatırıp eksiklerimiz varsa onları gidereceğiz. Burada UMKE ekibimizi kutluyorum, Van'da çok başarılı kurtarma gerçekleştirdikleri gibi burada da çok başarılı olduklarını gözlemledim. Tatbikata katılan öğrencimiz ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Mayıs ayında yapmayı düşündükleri tatbikatı Van'da meydana gelen deprem sonrası erkene aldıklarını sözlerine ekleyen Vali Necati Şentürk ve beraberindekiler, daha sonra tatbikatta kurtarılan yaralıları çadır hastanede ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2011 Çarşamba 14:49:34
Güncelleme :29 Aralık 2011 Perşembe 16:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?