3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Bin kişilik yurdun inşaatı başladı

Yozgat bin kişilik yüksek öğrenim öğrenici yurdu inşaatı başladı.

Yozgat Bayındırlık ve İskan İl Müdürü İsmail Hakkı Doğan, Yozgat Bozok Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte öğrencilerin kalabilecekleri yurt ihtiyacının doğduğunu belirterek, "Bu nedenle programlanan bin kişilik yüksek öğrenci yurdunun inşaat ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı" dedi.

Bin kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunun 26 dönüm alan üzerine çok amaçlı sosyal tesis binası, 3 adet yurt binası ve giriş kontrol binasının bulunduğunu belirten Doğan, "Sosyal tesis binası içerisinde öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri, restoran, kafeterya, berber, terzi, oyun salonları bulunmaktadır. Yurt alanı içerisinde çevre düzenlenmesine de özellikle dikkat edilmiş, bu alan içerisinde de öğrencilerin dinlenebilmesi için her türlü olanak düşünülmüş. Ayrıca öğrencilerin spor yapmaları için futbol, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortu planlanmıştır. İnşaatımız yaklaşık 2,5 yıl sürecek, 2009 yılı şubat ayı içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 14:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet soylu IP: 88.232.160.xxx Tarih : 13.08.2007 12:58:19
güzel yozgattımızı başarılar başarılarının devamını bekler hayırlara vesile olmasını dileriz. güzeler güzeli yozgata böylesi yakışır