8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Biyolojik mücadele başlatıldı

Yozgat'ta Tarım İl Müdürlüğü hububata büyük zarar veren süne ve kımıla karşı biyolojik mücadele düzenlenen törenle başlatıldı.

Yozgat'ın Yerköy İlçesine Bağlı Saray Beldesinde düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Saray Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan ve çiftiler katıldı. Törende çiftçilerin dertlerini dinleyen Vali Amir Çiçek, Yozgat'ın Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde kurak bir hububat döneminin yaşandığı o yüzden Yozgat'taki buğdayın daha önemli olduğunu söyledi.

'Hububatınıza ne kadar iyi bakarsanız, ürününüz o kadar değerlenir' diyen Vali Çiçek; "Önceki yıla göre bölgemiz çok iyi yağış aldı. Bu da tarım arazilerindeki verimi bir hayli artırdı. Bu verimde alınan ürünün sağlıklı olması için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul'da kımıl ve süne zararlılarına karşı verilen mücadele hakkında çiftçilere bilgi verdi. Ertuğrul, Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce sünede biyolojik mücadele kapsamında Yozgat'a 250 bin adet süne parazitoiti gönderildiğini söyledi. Bunun yanı sıra bakanlık tarafından süne ve kımıl mücadelesinde biyolojik destek amaçlı ağaçlandırma projesinin hayata geçirildiğini belirten Ertuğrul, "Bu kapsamda akasya, mahlep ve karaçam fidanı olmak üzere toplam 200 bin adet fidan toprakla buluşmuştur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından süne ve kımıl ile yapılan biyolojik mücadelede Süne Parazitotileri ekili alanlara bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 12:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?