3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Boğazlıyan'a üvey evlat muamelesi

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçe Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Boğazlıyan'ın Yozgat'tan bir üvey evlat gibi görüldüğünü belirterek, Yozgat ile Boğazlıyan arasındaki bağı güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yozgat'ın gelişmesinin tüm ilçeleriyle birlikte yapılabileceğini belirten Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, "Yozgat'ta Boğazlıyan'a bir üvey evlat gibi görüyorlar, biz Yozgat ile Boğazlıyan arasındaki bağı güçlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle vurgulayarak söylüyorum, Yozgat kimliği taşımaktan gurur duyuyorum" dedi.

Boğazlıyan ilçesinin Kayseri'ye yakın olduğundan dolayı, ilçe ekonomisinin Kayseri'ye kaydığını dile getiren Belediye Başkanı Özdal, "Ekonomik kaymanın önünü kesebilmek içinde Boğazlıyan'ı daha yaşanılabilir, daha çağdaş, vatandaşın ihtiyacına cevap verebilecek hale getirmeliyiz. Her alanda gelişimi sağlamamız gerekiyor ki, Kayseri'ye kayan ekonomiyi ilçemizde durduralım. Özellikle para, kente gıda da, Boğazlıyan halkı hafta sonunu Kayseri'de geçiriyor, büyük marketlere giriyor, tüm ihtiyacını karşılıyor çıkıyor. Hatta, büyük marketlerin restoranında gidip yemeğini yiyor, sineması varsa filmini izliyor geliyor. Boğazlıyan'da böyle bir imkan yok, bu nedenle halkımıza bu imkanı sağlayabilecek, bir alışveriş merkezinin yapılması gerekir. Bu konuda eski sanayi bölgemizde istimlak çalışmalarımız var. Belediye olarak ekonomimiz kısıtlı ancak, iş adamlarımız buraya bir alışveriş merkezi yapabilir. İlçemize büyük bir alışveriş merkezi yapıldığında, Kayseri'ye giden halk, Boğazlıyan'da kalacak alışverişini de Boğazlıyan'dan yapacaktır. Böylece ekonomi büyüdüğü için ilçenin gelişimi de hızlı bir şekilde büyüyecektir" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 14:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?