5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Boğazlıyan'da hasat başladı

BOĞAZLIYAN'DA HASAT SEZONU BAŞLADI

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde hasat sezonu başlamasıyla birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Ticaret Borsası ürün alımına start verdi.

Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Tayyar Aksu, bu yıl ürün alımlarının 3 ay sürmesini tahmin ettiklerini belirterek, "Şu anda arpa biçiliyor, kalite oranı geçmiş yıllara göre yüksek, verimde artış da bekliyoruz. Buğdayda da rekoltenin ve kalitenin yüksek olacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Üretici ve tüccar açısından verimli ve bol kazançlı bir hasat dönemi dileğinde bulunan Ticaret Borsası Başkanı Aksu, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda alımları TMO ile birlikte gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Üretici banka kartı olmayan çiftçilerin ürün satamayacak. Bu nedenle çiftçilerimiz üretici banka kartını çıkartması gerekiyor. İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan karar çerçevesinde, borsaya ürün teslim edecek çiftçiler Boğazlıyan-Kayseri yolu istikametinden trafik yoğunluğuna göre borsaya girişini, Yeni Sanayi veya Şeker Fabrikası kavşağından dönüş yaparak sağlayacaklar. Ürününü TMO'ya teslim edecek çiftçilerimizde şehir içine girmeden, çevre yolu, Hürriyet, Kurtuluş ve Kuddusi Sezer Caddesi'ni kullanarak TMO'ya ulaşacaklar" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 13:59:04
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 14:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?