5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Bozkırlar yeşillenecek

gökhan sözerYozgat Valisi Gökhan Sözer, 5 yıl içerisinde 50 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapacaklarını, bozkırları ormana dönüştüreceklerini söyledi. 

Yozgat Valisi Sözer, Orta Anadolu'nun geçmişte ormanlarla kaplı bir bölge iken bugün bozkır haline geldiğini belirterek, "Ağaçlar ve bitki örtüsünden uzaklaştırılan bu toprakların yeniden yeşile, ormana kavuşması esastır. O nedenle ilimizde çok yoğun olarak ağaçlandırma seferberliği başlamıştır ve sürdürülmektedir" dedi. 

2003 yılından 2006 yılına kadar 14 bin hektar alanda ağaçlandırma yaptıklarını ifade eden Vali Sözer, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde hedefimiz ise 50 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapmaktır. 50 bin hektar söylenirken basit ve kolay bir rakamdır ama bu 500 bin dekar eder ki, buda çok büyük bir rakamdır. 50 bin hektar yılda Türkiye'de orman yangınlarıyla kaybedilen orman miktarından çok daha fazla bir rakamdır. İnsan gözünün gördüğü her yeri ağaçlandırmak, yeşillendirmek ve bitki örtüsüyle kaplamak esastır. İnsan olarak herkesin de böyle bir hedefi ve amacı olmalıdır. Bütün insanların tabiat, çevreye her şeyden önce bizden sonraki çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 18:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?