6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bozok Üniversitesi 3 yaşında

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunun 3. yıldönümünü, verilen kokteylle kutlandı.

Rektörlük İdari Birimler Binası’nda verilen kokteyle Yozgat Vali Vekili Mustafa İngenç, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, MHP Yozgat milletvekili Mehmet Ekici, daire müdürleri, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Üniversitenin 3. kuruluş yıldönümünde konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesi’nin kuruluşunun 3. yıldönümünü kutladıklarını belirterek, "Üniversitemiz kuruluşundan itibaren gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmektedir. Bugün üniversitemiz bünyesinde 3'ü faal olmak üzere 8 fakültemiz bulunmakta ve öğrenci mevcudumuz 6 bin 500'ün üzerindedir" dedi.

Yeni kurulan 5 fakültenin de eğitime açılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Prof. Dr. Varinli, “Bu fakültelerimizin açılmasıyla birlikte öğrenci sayımızı 13 bin 500'e ulaştırmayı hedefliyoruz. Fakültelerimiz dışında yüksekokullarımız mevcuttur. İlçelerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni yüksekokulların kurulması içinde çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Kampüs alanında hayırsever vatandaşlar ve devlet tarafından yapılan yatırımların sürdüğüne değinen Rektör Varinli, "Kampüs alanımızda yeni kütüphane, merkezi yemekhane ve öğrencilerin ihtiyacını karşılayabilecek bir çarşı inşa edilmektedir. Yine kampüs alanımızda hayırsever işadamımız Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan bir kongre ve kültür merkezi inşaatı devam etmektedir. Kongre ve kültür merkezi üniversitemizle birlikte Yozgat'ın da önemli bir eksiğini gidermiş olacaktır. Boğazlıyan ilçemizde hayırsever işadamı Vedat Ali Özışık tarafından yüksekokul inşaatı sürdürülmekte, hayırsever işadamı Mustafa Koç tarafından ise bulunduğumuz binada tıp fakültesi hastanesi için tadilatı yapılacaktır. Üniversitemizin kısa süredeki bu gelişimi önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Üniversitemizin gelişmesine katkı sağlayan başta Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek'e, hayırsever iş adamlarımıza, sayın valimize, belediye başkanımıza, milletvekillerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından 3. yıl pastası Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Vali Vekili Mustafa İngenç, Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozdağ, Mehmet Ekici, Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından kesildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 12:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?