5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Bozok Üniversitesi 4 yaşında

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ 4. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Yozgat Bozok Üniversitesi 4. kuruluş yıl dönümünü düzenlenen törenle kutladı.

Bozok Üniversitesi 4. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Kayseri, Nevşehir, Tokat ve Sivas'ta bulunan üniversitelerin rektörleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında önce bu yıl tamamlanan Merkezi Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi'nin açılışı yapıldı. Daha sonra Bozok Üniversitesi Senatosu Tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e verilen Fahri Doktora Ünvanı töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 4 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen çok hızlı bir gelişme yaşadıklarını belirterek, "Bilimin ışığını Anadolu'dan yayma hedefimizi gerçekleştirme çalışmalarımızı,

bünyemize kattığımız fakülteler, sosyal ve kültürel alanlar, akademik ve idari personelimiz, her geçen gün yenilerini hayata geçirdiğimiz plan ve projelerimizle devam ettiriyoruz. İşte tüm bu çalışmalarımızı sürdürürken başta Sayın Bakanımız olmak üzere değerli milletvekillerimizin, il yöneticilerimizin, kıymetli bağışçılarımızın ve elbette Yozgat halkının büyük desteğini gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Bu vesileyle herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasında kendilerin her zaman destek olan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e teşekkür eden Rektör Varinli, "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek'e, eğitim ve bilime ilgi ve inancı, belediye başkanlığı döneminden itibaren siyasi hayatı boyunca gerek Yozgat'a gerekse toplumsal yaşama yapmış olduğu değerli katkıları ve bilhassa üniversitemize vermiş olduğu destek nedeniyle, Üniversitemiz Senatosunca alınan kararla Fahri iktisat Doktora Unvanını takdim etmekten onur duyuyorum. Belgenin

takdiminden önce kendisine değerli katkıları nedeniyle üniversitemiz adına bizzat teşekkür ediyor, törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Varinli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e Fahri Doktoralık cübbesini giydirip, doktora belgesini verdi.

Fahri Doktora cübbesini giyen Devlet Bakanı Cemil Çiçek, her zaman Yozgat ve Türkiye'ye hizmet etmek için çaba sarf ettiğini belirterek, "Bu hizmetlerin karşılığında birçok ödül aldım. Benim için en büyük ödül Bozok Üniversitesi'nden aldığım bugünkü ödüldür. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve Bozok Üniversitesi senato üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kürsüde siyasi konuşma yapmayacağını ifade eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, dünyada iki çeşit insan olduğunu belirterek, bunlardan birisi iş üreten, inicisi ise laf üreten, kendisinin her zaman iş üreten tarafta olduğunu söyledi.

Program kokteyl ve 4. Yıl pastası kesilmesi ile sona erdi

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ 4. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ 4. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ 4. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 21:04:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 09:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?