6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bozok Üniversitesi gelişiyor

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ HIZLA GELİŞİYOR

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, kampus alanında yoğun bir çalışmanın bulunduğunu belirterek, temelleri atılan ve yapımı süren inşaatlarla üniversitenin bir şantiyeye döndüğünü söyledi.

Kampus alanına yapılan yeni binalarla Bozok Üniversitesi, her geçen gün biraz daha geliştiğini belirten Rektör Prof. Dr. Varinli, "Üniversitemiz yeni kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen gelişmelerini hızla sürdürmektedir. Kısa sürede öğrenci sayısı 7 bin 500'e ulaşmıştır. Öğrenci sayısı arttıkça üniversitemizin ihtiyaçları da artmaktadır. Bu nedenle bize bu ihtiyaçları bir bir gidermeye çalışıyoruz. Üniversitemizin merkezi yemekhanesi yoktu, yemekhanesini hizmete açtık, yine kütüphanemiz hizmete açıldı. Öğrencilerin yararlanabileceği çarşı hizmete açılacak" dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi ek binasının tamamlandığını, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek binasının ve Eğitim Fakültesinin temellerinin atıldığını ifade eden Rektör Varinli, "Kongre ve kültür merkezimizin inşaatı sürmekte, önümüzdeki günlerde Ziraat Fakültemizin temelini atacağız. Şuan inşaatları tamamlanan binalarımızın çevre düzenlemesini yapıyoruz. Yollarımız yapılıyor. Yolardaki ışıklandırma çalışmalarının bir kısmı tamamlandı bir kısmı sürüyor. Yine üniversitemizin girişi değiştiriliyor ve çalışmalarımızı sürüyor. Kampus alanımıza bu yıl 5 bin fidan dikmiştik. 5 Bin fidan daha dikerek kampus alanımızı yeşillendireceğiz" dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesinde de çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Rektör Varinli, "Tıp Fakültesi Hastanemizde tadilat çalışmaları hızla devam ediyor. Tıbbi cihaz alımlarında ihalelerimiz yapılmaktadır. Çalışmaların hızlı yürümesi ve hastanenin biran önce hizmete açılması için 3 milyon TL'ye ihtiyacımız vardı. 3 milyon TL ek ödenek talebinde bulunduk ve aldık. Bu ödenekle birlikte hastanemizde çalışmalar daha da hızlanacak ve kısa süre içerisinde hizmete açılacaktır" şeklinde konuştu.

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ HIZLA GELİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 11:31:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 11:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?