6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bozok Üniversitesi gelişiyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversitenin gelişimini hızla sürdürdüğünü belirterek, “Erdoğan Akdağ dışındaki hayırsever iş adamlarımızın verdikleri sözlerin hiçbirisi gerçekleşmemiştir” dedi.

Açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 2007 yılında 5 bin 59 olan öğrenci sayısının 2009'da 6 bin 378'e ulaştığını kaydetti. Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, "Öğrenci sayımız önümüzdeki eğitim öğretim yılında 7 bin 500'e ulaşacaktır. 2009 yılında akademik personel sayımız ise 242'ye ulaşmıştır" dedi.

2009 yılı yatırım bütçelerinin 20 milyon 600 bin TL olduğuna da değinen Rektör Varinli, "Fen Edebiyat Fakültesi ek binası, merkezi yemekhane, kütüphane ve çarşı binalarımız tamamlanarak hizmete girecektir. Ayrıca çeşitli onarımlar, kampüs içi yol çalışmaları ve bir futbol sahası ile tribün yapılmıştır. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise çalışmalar sürmektedir" diye konuştu.

Sosyal ve kültürel alanda birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Varinli, "Yıl içerisinde 15 konferans, 2. Bozok Kimya Günleri, 6. Yozgat Bilişim Etkinlikleri, Kütüphane Haftası etkinlikleri, fen-edebiyat tanıtım günleri, mobilim mobil araç çalışmaları, Japon Kültür Günleri, TAÇSAV alışı ve tanıtım paneli gibi birçok etkinlik yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin hem fiziki hem de akademik yönden gelişmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Varinli, "Ziraat ve eğitim fakülteleri ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi ek binası için ek ödenek talebinde bulunduk. Bunun yanında hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yapılan kongre ve kültür merkezi inşaatı 2010 yılında tamamlanacak. Yine Boğazlıyan ilçesine Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapılmakta olan yüksekokul inşaatı devam etmektedir. Üniversite olarak her zaman hayırsever iş adamlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Ancak bugüne kadar çok sayıda hayırsever işadamı üniversitemize katkı sağlamak için söz vermişlerdir. Erdoğan Akdağ dışındaki hayırsever iş adamlarımızın verdikleri sözlerin hiçbirisi gerçekleşmemiştir. Bu nedenle üniversitemize katkı sağlayan hayırsever iş adamımız Erdoğan Akdağ ve Ankara'da üniversitemizin gelişmesi için büyük çaba sarf eden Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek'e çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 19:12:03
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 19:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?