8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Bozok Üniversitesi hızla gelişiyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversite bünyesinde kurulması planlanan eğitim fakültesi kararının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlandığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin gelişimini hızla sürdürdüğünü söyledi. Bünyesinde mimarlık mühendislik, fen edebiyat, iktisadi ve idari bilimler fakültesi ve yüksekokulları ile 2006 yılında Bozok Üniversitesi'nin kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Varinli, ziraat fakültesi ve tıp fakültesinin kurulmasının ardından, eğitim fakültesinin kurulması içinde alınan kararın bugün Resmi Gazetede yayınlandığını söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, "Biz fakültelerimizi tek tek açıyoruz. Ancak bina konusunda hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. 2009 yılında rektörlük olarak fen edebiyat fakültesi ek binası ve ziraat fakültesinin yapımına başlayacağız. İmkanlarımız el verdiği ölçüde de eğitim fakültesinin inşaatına başlamak istiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği olursa bu binalara kısa sürede kavuşuruz" dedi.

İletişim ile Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu kararının da Bakanlar Kurulu'nda imzada olduğunu ifade eden Rektör Varinli, "Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde bu okullarımızın da onaylanacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?