8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Bozok Üniversitesi hızla gelişiyor

Yozgat Bozok Üniversitesi gelişmesini hızla sürdürerek kampüs alanı yeni yatırımlarla adeta şantiyeye dönüştürdü.

2005 yılında 15 üniversite ile birlikte kurulan Yozgat Bozok Üniversitesi gelişimini hızla sürdürüyor. Öğrenci sayısını kısa sürede 4 binden 7 bin 500'e çıkaran Bozok Üniversitesi, kampüs alanı ise hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ'ın temelini atacağı yeni binalar ve devlet tarafından yapılan yatırımlarla bir şantiyeye dönüştü.

Üniversite kampüs alanında yapılan çalışmaları inceleyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen Bozok Üniversitesi’nin hızlı bir gelişim gösterdiğini söyledi. Varinli, "Bu yıl içeresin hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yapılacak olan kongre ve kültür merkezi binasını, rektörlük tarafından yaptırılan yemekhane ve kütüphane inşaatının 17 Ekim Cuma günü temelini atacağız. Yine Gülaylar ile tıp fakültesi binası ve hastanenin yapım protokolü imzalandı. Gülaylar proje üzerinde çalışmalara başladı. Önümüzdeki yıl içerisinde de tıp fakültemizin temelini atacağız" dedi.

Kampüs alanında bulunan fen edebiyat, mimarlık mühendislik binalarının iç ve dış cephelerinde tadilat ve tamirat işeri ve ısı yalıtımının yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Varinli, "Kampüs alanımızın altyapı çalışmalarını da hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Üniversitemizin içme suyu problemini çözüyoruz. Kanalizasyon şebekesi işleri tamamlanıyor, ayrıca kampüs alanına kadar doğalgaz geldi. Önümüzdeki yıldan itibaren binalarımızda doğalgaz kullanımı başlayacak" dedi.

Üniversitede ikinci öğretimin başladığını, akşam saat 23'00'e kadar ve Cumartesi günleri eğitimin devam ettiğine de değinen Rektör Varinli, "Öğrencilerimiz, bu eğitim sırasında ulaşımda sorun yaşadığını belirtiyor. Belediye başkanımız ve özel dolmuş servis yöneticileri ile görüşmelerimiz oldu. Ulaşımda yaşanan aksaklıkları ortadan kaldıracağız" dedi.

17 Ekim tarihinde Bozok Üniversitesi Akademik Yılı’nın düzenlenecek törenle başlayacağını belirten Rektör Varinli, "17 Ekim'de akademik yıl açılışı yapılacağı gibi, enstitüler binasının açılışı yapılıp, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi, yemekhane ve kütüphanenin de temeli atılacak. Açılış ve temel atma törenlerine ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek katılacak" dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin gelişimini sürekli olarak sürdürdüğünü, bu gelişimin Yozgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden de gelişimine büyük katkılar sağladığına değinen Varinli, "Önümüzdeki aylarda Tıp Fakültesi Hastanesi’ni rektörlük binamızda hizmete açacağız. Bu da sağlık hizmetleri açısında Yozgat halkı için önemli bir gelişmedir. Bu nedenle üniversitenin gelişmesine, Yozgat halkının daha fazla destek olmalarını, üniversiteye sahip çıkmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 10:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?