6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bozok Üniversitesi Mevlana'yı andı

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE MEVLANA'YI ANMA ETKİNLİKLERİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dil ve Tarih Topluluğu, 736. Vuslat Yıldönümünde Mevlana'yı anma etkinlikleri düzenlendi.

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programına, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Özpozan, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdemir, ve üniversite öğrencileri katıldı. Mevlana'yı anma programında bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Özpozan, "Sevi ve gönül adamı Mevlana'yı her yıl olduğu gibi bu yılda andıklarını belirterek, "Hızı bir şekilde gelişimini sürdüren, Bozok Üniversitesi'nin bu tür organizasyonlar yapmasını görmek gerçekten güzel. Daha bir senelik mazisi olan öğrenci topluluklarımız böyle güzel, güzide, nitelikli toplantılar, konferanslar, etkinlikler düzenlediğini görmek bizi oldukça mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bu tür etkinliklerin artarak sürmesini diliyorum. Mevlana hepimizin gönlünde yer edinen bir düşünür. Değerli bir tasavvuf adamımız. Sadece Türkiye'de değil, Dünya'nın her yerinde değeri bilinen, aradan geçen bunca yıla rağmen hala düşünceleri, hayata bakışı, yaşam felsefesi, geçerliliğini sürdüren, bir düşünürümüz. Onu bir kere daha burada anmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ziya Avşar, Mevlana'nın dünyaya teşriflerini ve verdiği güzellikleri anarken, onun üstün şahsiyetini ve ahlakını tanımaya, vermiş olduğu evrensel mesajları anlamaya çalıştıklarını belirterek, "Mevlana'nın özünde barındırdığı sevgiyi, saygıyı ve güzel olan her şeyi içinde bulunduğumuz çağa taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı, ilahi dinletisi ve öğrencilerin şiir okumasıyla sona erdi.

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE MEVLANA'YI ANMA ETKİNLİKLERİ
YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE MEVLANA'YI ANMA ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 17:59:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 18:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?