3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Bozok Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim görüp bölümlerini başarı ile tamamlayan 324 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.


Bozok Üniversitesi Rektörlük Binası önünde düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Savaş Gevrekçi, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesi'nin kısa süre içerisinde öğrenci almayı hedeflediği Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün yanı sıra öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte tesislerle, büyük ve güçlü bir bilim yuvası haline gelmeyi hedeflediğini söyledi.


Daha sonra kürsüye çıkan Vali Çiçek, Yozgat'ın önemli bir üniversite kenti olacağına inandığını ifade ederek, "Üniversitemiz sahip olduğu altyapısı ve toplumsal dinamikleri ile bu umudumuzu yeşertmektedir. Küçük bir tohumun, yıllara meydan okuyan asırlık bir çınara dönüşmesi gibi, bugün fidan halindeki üniversitemiz, büyük Atatürk'ün izinde, çağdaş, yenilikçi ve değişimci kimliği ile her biri kendi alanlarında uzman, yurtdışı deneyimleri olan kadrolarıyla seçkin bir üniversite olacaktır" dedi.

Son konuşmayı yapan AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ise Bozok Üniversitesi'nin ülkede sayılı üniversiteler arasında yer almasını dileğinde bulunarak, "Bozok Üniversitesi'nin ilerleyen yıllarda bir Bilkent Üniversitesi, bir Hacettepe Üniversitesi olmasını arzu ediyorum. Öğretim görevlilerini ve mezun olan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından fakülte birincileri yaş kütüklerine isimlerini çakarken, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 14:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Galip bolat IP: 85.104.23.xxx Tarih : 20.06.2007 17:28:28
selamün aleyküm bu Bozok Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci mezun olanları sevindirdi derste basarısız olan yada 1 dersten kalanlar cok üzüldü.. saglık olsun yozgatımızda böyle mezunları gördügümüzde seviniyoruz biz okumadık baskaları okusun saygılar..Yozgat Sarıkayalı