6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bu da fatura ödeme kuyruğu!

DOĞAL GAZ FATURASI ÇİLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Yozgat'ta 13 binin üzerinde doğalgaz abonesinin faturaları tek bankadan ödenince, banka önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Yozgat Sürmeli Gaz Şirketinin doğalgaz faturası ödemeleri konusunda sadece Halk Bankası ile anlaştığından dolayı, banka önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Saatlerce fatura ödemek için beklediklerini belirten doğalgaz abonelerinden Adnan Ertuğrul, "Gaz şirketi sadece bir banka ile anlaşmış, 13 binin üzerinde abone bir bankaya yüklenince mecburen uzun kuyruklar oluşuyor. Şirketin iki banka ile anlaşma yaptığını duyduk ancak, o bankaların da otomatik ödeme talimatı ile aldıklarını öğrendik. Bizimde o bankalarda hesabımız olmadığı için mecburen Halk Bankasına gelmek zorundayız. Bu sorunun biran önce çözümlenmesini bekliyoruz" dedi.

Halk Bankası Müdür Harun Hündür, doğalgaz abonelerinin sıkıntı yaşamaması için atm sayısını ikiye çıkardıklarını söyledi. Hündür, "Ayrıca personel sayımızı da artırdık. Ancak vatandaşlar yine atm yerine gişeden yatırmayı tercih ettikleri için kuyruklar uzuyor. Ocak ayından itibaren yine personel takviyesi yaparak, bu sorunu çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Yozgat'ta doğalgaz dağıtımı yapan Sürmeli gaz yetkilileri, fatura ödeme konusunda Halk Bankası dışında Yapı Kredi ve Akbank ile anlaşma yapıldığını belirten Hündür, "Şirket merkezimiz ve bağlı kuruluşumuz Çorum'da. Bankalarla anlaşmalar Çorum'dan yapılmaktadır. Şuan için Yapı Kredi ve Akbank ile otomatik talimatlarla doğalgaz faturası ödemeleri yapılmaktadır. Yapı kredi ile yine atm'den ve gişeden ödeme konusunda görüşmeler sürmektedir. Bizler hiçbir zaman abonelerimizin mağdur olmasını istemeyiz. Kısa sürede bu sorun çözüme kavuşacaktır" şeklinde bilgi verdiler.

DOĞAL GAZ FATURASI ÇİLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:37:00
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 18:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?