5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Bu ürünler mikro kredinin eseri!

YOZGAT MİLLETVEKİLİ MEHMET ÇİÇEK, MİKRO KREDİ PAZARINI GEZDİ

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat'ta Mikro Kredi Pazarını gezerek, mikro kredi kullanan kadınlardan bilgi aldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti Başkan Yardımcısı Ali Açıkgöz ve bazı il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mikro Kredi Pazarını gezerek, mikro kredi kullanarak üretim yapan kadınlarla sohbet edip dertlerini dinledi.

Milletvekili Çiçek, Yozgat'ta mikro kredi sisteminin tanıtımını yaparken, kredi kullandıracak 5 kadını zor bulduklarını belirterek, "Bugün bu sayı oldukça yükseldi. Kadınlarımız çok cüzi miktarlarda kredi kullanarak üretim yapmaya, evini geçindirmeye başladı" dedi. Mikro Kredi Pazarında bulunan kadınlarla sohbet eden Çiçek, bu kredi sisteminin köylere de yaygınlaştırılmasını, köylerde genç kızların bu krediden yararlanarak üretim yapmalarını ve ürettiklerini pazarlamaları konusunda onlara da yardımcı olunmasını istedi.

Mikro Kredi Pazarı Sorumlusu Zekiye Muş, küçük miktarlarla başladıkları üretimin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü belirterek, "Burada çalışıp kazandığımı para ile kendime bir araba aldım. Burada bulunan birçok arkadaşımız, evlerinin geçimini sağlamaya başladı. Ancak buranın tanıtım eksikliği var. Bütün vatandaşlarımızı pazarımıza davet ediyoruz. Burada üretilen ve satışa sunulan ürünleri görmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YOZGAT MİLLETVEKİLİ MEHMET ÇİÇEK, MİKRO KREDİ PAZARINI GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 13:17:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 13:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?