6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bu yaz okullar kapanmayacak!

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, yaz tatilinde de okuma ve yazma kurslarının devam edeceğini söyledi.

Okul müdürleriyle bir toplantı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, 2008-2009 eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını kaydetti.

Yozgat'ta eğitim ve başarı seviyesinin yükseltilmesi konusunda birçok çalışma yaptıklarını belirten Gamsız, eğitim ile öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de önem verdiklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini dile getiren Gamsız, "Kız öğrencilerin okullaşma oranının yükseltilmesi konusunda çalışmalar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda devam edecek. İlköğretimden sonra kızların okula gelmesi sağlanacak, hiçbir kız öğrenci yer sıkıntısından dolayı açıkta kalmayacak. Erken yaşta evlilikleri engelleyeceğiz ve kızların okullaşma oranını yukarılara çıkartacağız. Mezun ettiğiniz kız öğrencileri takip edeceğiz. Kim okula kaydoldu ve kim kaydolmadı onu takip edip kaydolmayanların, neden kaydolmadığını öğrenip çözüm üretecekgiz" diye konuştu.

Anakız Okuldayız Kampanyası'nda Yozgat'ın 23'üncü sırada olduğunu dile getiren Gamsız, "Yaz aylarında dahi bu kampanya çerçevesinde her okulda 2 sınıf oluşturulacak. İlimizde okuma yazma bilmeyen bir insan dahi kalmayıncaya kadar bu çalışma devam edecek. Yine Bakanlığımız tarafından özürlü ve engelli çocukların okula alınması çalışması başlatılmıştır. İlimizde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Özürlü Okulu'nda yapılan tadilatla 10 sınıf daha açılmıştır. Özürlü çocuklarımız bunda sonra bu okula kaydolabilecekler" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 19:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?