6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Bu yaz su sıkıntısı yok!

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl yağışların bol olduğunu ve barajların doluluk olarının yüzde 100 olduğunu belirterek, yaz ayında su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

Başkan Yusuf Başer, Yozgat içme suyunun bir kısmının karşılandığı Kirazlı göletinin yüzde 100 doluluk oranında olduğunu belirtti. Su seviyesinin yükselmesi durumunda savaklardan boşaltıldığını ifade eden Başkan Başer, "Yağışların bol olması ve barajların doluluk oranını yüksek olmasından dolayı yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca şehir şebekesinde yaşanan kaçakları önlemek için asfalt atacağımız cadde ve sokaklardaki su şebekesini yeniliyoruz" dedi.

Bu yıl üniversite hattına da su verileceğini ifade eden Başkan Başer, "Üniversite kampüs alanında şebeke suyu mevcut. İnşaatı devam eden bin kişilik öğrenci yurdunun inşaatı ve tamamlanan diğer binaların suyunu bağlayacağız" şeklinde konuştu.

Musabeyli Barajı tamamlanıncaya kadar Yozgat'ın su sıkıntısı yaşamaması için büyük çaba sarf ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Başer, "Geçtiğimiz dönemde de halkımıza su sıkıntısı yaşatmadık. Yeni dönemde de su sıkıntısı yaşatmayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 21:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?